25 nieuwe banen bij Alpro in Wevelgem

Bij voedingsproducent Alpro in Wevelgem komen er de komende jaren 25 nieuwe banen bij. Alpro investeert in een nieuwe verpakkings- en productielijn. Aan de investering hangt een prijskaartje van 32 miljoen euro.

Alpro is Europees marktleider in sojavoeding. Het bedrijf maakt sinds kort gebruik van nieuwe verpakkingen. Het gaat om drankkartons met een schroefdop die in Wevelgem zullen worden geproduceerd.

Daarnaast introduceert Alpro ook een nieuwe productielijn voor plantaardige variaties van yoghurt. Die nieuwe lijnen moeten ten laatste in 2016 rond zijn. De vestiging in Wevelgem zou dan 565 arbeidskrachten tellen.

Alpro is sinds 2009 in handen van het Amerikaanse The WhiteWave Foods Company dat sinds vorig jaar noteert op de beurs van New York. De hoofdaandeelhouder van het bedrijf is Dean Foods. Dean Foods bezit nog een vijfde in het aandelenkapitaal van WhiteWave, maar gaf in mei aan dat het daarvan op korte termijn afstand wil doen. Die procedure is inmiddels ingezet bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.