"Labyrinthus" wordt eerste langspeelfilm Douglas Boswell

Douglas Boswell, de regisseur van tv-series als "LouisLouise", "Wittekerke" en "Spring", draait momenteel zijn eerste langspeelfilm: "Labyrinthus". De familiefilm speelt zich af in de virtuele wereld van een gevaarlijk computerspel.

Het verhaal en het scenario zijn van Pierre De Clercq, onder meer bekend van "Hasta la vista", "Halfweg" en "Windkracht 10". Spencer Bogaert, Felix Maesschalck en Emma Verlinden nemen de hoofdrollen op zich.

In de film belandt de 14-jarige Frikke in een computerspel, dat echter niet zonder gevaar blijkt te zijn. Voor de scènes in de virtuele wereld staan de acteurs op een draaiende loopband, opgesteld voor een grote "green key". Volgens productiehuis Savage Film werd zo'n constructie nooit eerder gebruikt voor een Belgische productie.

De opnames lopen nog tot 16 augustus. In juni 2014 wordt de film in de zalen verwacht.