"Lady Gaga best verdienende artieste jonger dan 30"

Lady Gaga is de best verdienende artieste in de categorie van beroemdheden jonger dan 30. Dat heeft het zakenblad Forbes Magazine berekend. De Amerikaanse zangeres heeft het afgelopen jaar 60 miljoen euro verdiend.
2013 Getty Images

Lady Gaga is het voorbije jaar nochtans niet voluit kunnen gaan. Ze moest in februari een deel van haar tournee annuleren omdat ze een heupoperatie moest ondergaan. In november brengt de zangeres haar nieuwe album "Artpop" uit.

Vorig jaar stond Lady Gaga nog op 4 in het lijstje. Dit jaar wordt de top 3 vervolledigd door het Canadese tieneridool Justin Bieber (43,8 miljoen euro) en de Amerikaanse countryzangeres Taylor Swift (41 miljoen euro).

Actrice Jennifer Lawrence (foto in tekst, "The hunger games") is op nummer 7 de eerste artiest in de lijst die niet in de muziekindustrie werkt. Ook op 9 en 10 staan twee acteurs: Kristen Stewart en Taylor Lautner, allebei bekend van de "Twilight"-films.

Forbes berekende de inkomsten van de artiesten tussen juni 2012 en juni 2013 op basis van gesprekken met hun managers, boekingsagenten en producers.

2013 Getty Images