Belgisch productiehuis naar Toronto met "Third person"

"Third person", de nieuwe film van het Antwerpse productiehuis Corsan in een regie van de Canadese regisseur Paul Haggis, zal in september in wereldpremière gaan op het Toronto Film Festival in Canada.

Scenario en regie zijn van de hand van de Canadees Paul Haggis (foto), tweevoudig Oscarwinnaar met "Crash". De Noord-Ierse Liam Neeson neemt een van de hoofdrollen op zich, net als de Amerikaanse actrices Olivia Wilde en Mila Kunis.

Toch is "Third person" voorbereid, gefinancierd en ontwikkeld door de vaste Belgische crew van Corsan, benadrukt het productie- en financieringsbedrijf met een belangrijke tax shelter-afdeling. Regisseur Paul Haggis is ook al verschillende maanden in Antwerpen voor de afwerking van de film, aldus Corsan.

"Third person" vertelt het liefdesverhaal van drie koppels in drie verschillende steden: Rome, Parijs en New York. De drie verhalen komen uiteindelijk samen, met als resultaat een "intelligente relatiefilm".

De film werd door het selectiecomité van het filmfestival uitgekozen in het kader van het "Special presentations programme". De wereldpremière in Toronto is gepland voor 9 september.

Ook de openingsfilm van het festival "The fifth estate" heeft een Belgische co-producente en wordt ondersteund door de Belgische tax shelter. Voor de film waren er opnames in steden als Brussel, Antwerpen, Sint-Niklaas en Hoeilaart. De film gaat over de eerste jaren van de website WikiLeaks. Bill Condon ("The twilight saga: Breaking dawn") is de regisseur.