Boël start nieuwe procedure over vaderschap

Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van koning Albert, start een nieuwe procedure voor erkenning van het vaderschap van Albert. Nu die troonsafstand heeft gedaan, is zijn persoon niet langer onschendbaar. Een van de advocaten van Boël heeft een bericht van de Franstalige omroep RTBF bevestigd.

Delphine Boël wil dat Albert erkent dat hij inderdaad haar biologische vader is. "We herbeginnen, maar enkel ten opzichte Albert en Jacques Boël", de wettelijke vader van Delphine, meldt de advocaat. De procedure die vorige maand was opgestart, wordt nu afgesloten.

Op 17 juni had Delphine Boël koning Albert II, de toenmalige prins Filip, prinses Astrid en haar wettelijke vader Jacques Boël voor de rechtbank gedaagd, om via DNA-materiaal van de koninklijke familie een bewijs in handen te krijgen over haar werkelijke afstamming.

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel had de behandeling van die zaak uitgesteld naar 3 september. Mogelijk zal op die dag de behandeling plaatsvinden van de nieuwe procedure die door Delphine Boël wordt opgestart.