Onderhandelingen over verkoop Dexia Asset Management afgesprongen

De onderhandelingen over de verkoop van vermogensbeheerderstak Dexia Asset Management aan de investeerdersgroep GCS Capital zijn stopgezet. Dat meldt restbank Dexia. De verkoop zou Dexia 380 miljoen euro opleveren. De investeerders hebben nog tot 30 juli de tijd om alsnog de koop af te ronden.

De afronding van de verkoop was aanvankelijk gepland voor 28 juni, maar werd uitgesteld en is nu dus afgesprongen. Er is geen reden gegeven waarom de onderhandelingen opgezegd worden.

Op 12 december 2012 ondertekende Dexia met GCS Capital een overeenkomst voor de verkoop van Dexia Asset Management. De noodzakelijke reglementaire goedkeuringen werden verkregen en de Europese Commissie stemde in met de verkoop. Toch liep het nog mis. "Na besprekingen met GCS Capital, en haar contractuele verplichtingen in acht nemend, heeft Dexia besloten om de verkoopovereenkomst te ontbinden op 15 juli 2013", aldus de restbank Dexia.

Toch is het akkoord niet volledig van tafel. De kans bestaat immers nog dat de verkoop alsnog doorgaat. "Aangezien de verkoopovereenkomst voorziet in een opzegtermijn van 10 werkdagen, zullen de onderhandelingen effectief stopgezet worden vanaf 30 juli 2013. Tot deze datum beschikt de koper over de mogelijkheid om zijn contractuele verplichtingen na te komen en de verkoop alsnog te sluiten", klinkt het in een persbericht.

De verkoop maakt deel uit van het ontmantelingsplan van de groep Dexia dat in oktober 2011 werd aangekondigd. Dexia benadrukt dat de beslissing niets afdoet aan de wens van Dexia Groep om Dexia Asset Management te verkopen.