Solange Knowles annuleert Europese zomertournee

Solange Knowles (27) heeft haar Europese zomertournee geannuleerd. De Amerikaanse zangeres stond normaal gezien op 15 augustus op Pukkelpop, maar dat optreden gaat nu niet door. Ze wil zich concentreren op haar zoontje en op haar nieuwe plaat.

Solange is de jongere zus van zangeres Beyoncé. "Ik zou willen dat ik met woorden kon beschrijven hoe moeilijk deze beslissing voor mij is", zegt de zangeres. "Ik vind het zo jammer dat ik jullie ontgoochel en hoop dat ik snel weer naar deze locaties kan komen."

Solange Knowles is een alleenstaande moeder. Ze is net met haar 8-jarige zoontje Jules van Los Angeles naar New York verhuisd. Knowles staat erop bij hem te zijn tijdens de eerste week van het schooljaar. "Ik moest de beste beslissing nemen voor mijn mentale en fysieke gezondheid. Stabiliteit in mijn gezin is het belangrijkste."

De zangeres heeft al twee albums: "Solo star" (2003) en "Sol-Angel and the Hadley St. Dreams" (2008). Ze werkt momenteel aan haar derde album dat ze dit jaar nog wil uitbrengen.