Verkeerspolitie houdt zwembad op wielen tegen

De Duitse verkeerspolitie heeft een heel bijzondere auto van de weg gehaald. De auto waarvan sprake was omgebouwd tot een zwembad. Het interieur was lichtblauw geschilderd en gevuld met water. Bij elke bocht klotste er water uit het voertuig.

Een agent kwam de BMW zondagmiddag tegen in het dorpje Blauenthal, niet ver van de grens met Tsjechië. Hij volgde de auto omdat die geen kentekens had. Toen de cabrio door een bocht reed, klotsten er liters water uit. Daarop besloot hij het rijdende zwembad aan de kant te zetten.

De eigenaar van de auto had alle naden en openingen gedicht. Ook de portieren konden niet open, zodat er geen water kon lekken. De vier inzittenden droegen alleen een zwembroek. Drie van hen vluchtten na het stopteken de bossen in. Ook de dronken bestuurder koos het hazenpad, maar meldde zich volgens de NOS na verloop van tijd toch bij de agent.

Strafbaar?

De politie heeft geen idee of de zwembadbestuurder kan worden vervolgd. Deskundigen zijn het niet eens over de vraag of hij iets strafbaars heeft gedaan. Wel wordt hij vervolgd voor rijden onder invloed. Ook krijgt hij een proces-verbaal omdat de auto niet gekeurd was.

lees ook