Wateroverlast en windhoos in Limburg

Het onweer dat gisteravond over de provincie Limburg trok, heeft daar heel wat overlast veroorzaakt. Vooral het centrum van de provincie kreeg het zwaar te verduren. De brandweer ontving honderden oproepen voor wateroverlast en stormschade, vooral door omgewaaide bomen. In Heusden-Zolder was er ook een windhoos.

Het onweer brak rond 18 uur in alle hevigheid los. De Genkse brandweer kreeg in een mum van tijd meer dan 200 oproepen. De Westerring werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer: het kruispunt met de Zuiderring stond volledig blank. Enkele bestuurders die toch doorreden, kregen motorpech. In het centrum van de stad liepen verschillende kelders onder. De brandweer moest ook tal van bomen opruimen.

Ook in Hasselt liepen tientallen meldingen binnen. In het centrum veroorzaakten de rukwinden vooral schade aan de terrassen. In Bilzen werd vooral de buurt rond het station getroffen, verschillende kelders liepen er onder.

In Heusden werd de wijk Berkenbos getroffen door een windhoos.Tientallen bomen werden geveld. Eén woning kreeg zelfs drie bomen over zich heen. Elders in de wijk werd ook de tent van een jeugdbeweging losgerukt en weggeblazen. Er vielen geen gewonden.

Camping ontruimd

Het onweer hield ook in Nederlands-Limburg lelijk huis. In Weert waren er verschillende wolkbreuken. Een camping moest worden ontruimd doordat de tenten er wegwaaiden. Het noodnummer werd overstelpt en was tijdelijk moeilijk bereikbaar. Ook daar vielen geen gewonden.