Zoontje van William en Kate heet George

De zoon van prins William en prinses Catherine heeft de name George Alexander Louis gekregen. Dat heeft Kensington Palace bevestigd, de residentie waar William en Kate verblijven.

"George" was ook de favoriete naam bij de bookmakers. Het jongste Britse prinsje zal door het leven gaan als Zijn Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge.

De naam van de derde in lijn voor de Britse troonsopvolging heeft slechts twee dagen op zich laten wachten. Voor zijn vader William moesten de Britten nog een week geduld oefenen, voor zijn grootvader Charles zelfs een maand. Dat komt onder meer omdat het staatshoofd - koningin Elizabeth dus - eerst zijn fiat moet geven. 

De naam George verwijst naar Saint George (Sint-Joris), de beschermheilige van Engeland. Veel monarchen van de Windsor-dynastie heten trouwens George. Die dynastie begin in de 18e eeuw met de troonsbestijging in Londen door de Duitse prins George I Louis (Georg Ludwig), hertog van Brunswijk-Lüneburg. De vader van koningin Elizabeth heette als koning trouwens George VI.

Eerder vandaag had koningin Elizabeth voor het eerst een bezoekje gebracht aan haar achterkleinzoon. Haar gemaal prins Filip, die in Windsor Castle herstelt van een buikoperatie, was er niet bij in Kensington Palace.

Na het koninklijk bezoek zijn William, Kate en hun zoontje vertrokken naar Bucklebury, in het graafschap Berkshire. Daar verblijven ze bij Michael and Carole Middleton, de ouders van Kate. 

Meest gelezen