"Ik ben nu eenmaal geen 15 meer"

De aanhouder wint, maar niet altijd. Dat ondervond ruiter Rick Wallace enkele weken geleden, toen hij na het missen van een hindernis koste wat het kost niét op de grond wilde belanden. Hij bleef verwoede pogingen ondernemen om terug in het zadel te geraken, tot grote hilariteit van het publiek. Maar, ondanks de kalmte van paard "Mark", lukte het Wallace uiteindelijk niet de strafpunten te vermijden. Door het succes van het filmpje op het internet mag hij zich nu wel "Mister Stickability" noemen.

Het voorval gebeurde begin van deze maand op een springevenement in Atlanta. Op CNN en Fox News gaf hij meer uitleg. "Mijn voeten slingerden heen en weer, en ik dacht: voor geen prijs zal ik de grond raken. Dus probeerde ik opnieuw op zijn rug te klauteren."

"Maar dat was moeilijker dan verwacht. Je hebt daar heus wel veel spierkracht voor nodig, zeker van de bovenste lichaamsdelen. Toen ik 15 was, deed ik aan gymnastiek. Misschien toen? Maar nu ben ik ouder dan 40…"

"Intussen bleef ik maar tegen hem praten. "Mark, de volgende keer moeten we dit anders aanpakken." En dus niet zoals het nu gebeurde."

Dat hij de knieën van het paard gebruikte om terug op het paard te klimmen werd hem niet door iedereen in dank afgenomen: "Dat is onzin. Ik heb het paard op geen enkele manier pijn toegebracht."

Intussen kreeg de ruiter alvast de bijnaam "Mister Stickability". Maar ook het paard werd gelauwerd op diverse sites, omdat het in de gegeven omstandigheden uiterst kalm bleef.

Vanaf 0:50 gaat het echt fout:

lees ook