"Oei, er zit nog een baby in Kates buik"

"Volgens mij zit er nog een baby in." Ook op onze Facebookpagina lokten de beelden van de pas bevallen Kate Middleton deze reactie uit, die slechts weinig vrouwen wisten te waarderen. Want in tegenstelling tot de vele celebrities die hun platte buik na een bevalling maar al te graag tonen, bleek Middleton geen enkel probleem te hebben met het zelfs met haar armen benadrukken van haar "na-bevallingsbuik". De "mummy tummy" van de hertogin van Cambridge wordt intussen wereldwijd geprezen.
©NEWSPIX INTERNATIONAL

Ook al waren het wellicht mannen die heel wat "aanstoot" aan de nieuwe Middleton bleken te nemen: "Oei, ze zijn er eentje vergeten", "Is dat wel hun baby die ze in de armen hebben?", "Een enorme buik!" of "Gelukkig had ze de baby vast, anders zou ik niet weten of ze bevallen was."

Al werden dergelijke reacties dan weer snel door wellicht vrouwen getorpedeerd: "Zo zien de meeste vrouwen er nu eenmaal uit na een bevalling. Get used to it!"

"We zijn het zo gewoon geworden dat bekende vrouwen na hun bevalling zeer snel een perfect gestroomlijnd lichaam hebben, dat het bijna choquerend was om Kate Middleton te zien met haar baby. Ok, ze had een andere, meer verhullende jurk kunnen dragen. Maar dat deed ze niet! Hoe gaaf was dit! Kate toonde alle nieuwe moeders dat een buikje na een bevalling mag", aldus de lifestylewebsite The Stir.

En verder: "Sommige vrouwen hebben het geluk snel weer hun oude lichaam te hebben. Dat is nu eenmaal hun DNA. Maar anderen tonen zich wekenlang niet, om eerst dat buikje weg te werken. Niet Kate!!! Je staat met beide voeten op de grond, vriendin."

Siobhan Freegard van de gezinswebsite Netmums: "In enkele minuten heeft Kate voor het zelfvertrouwen van nieuwe moeders meer gedaan dan welk rolmodel dan ook. Zij heeft het idee dat moeders er perfect moeten uitzien na een bevalling glansrijk verdreven."

"Kate toont hoe een moeder er echt uitziet na een bevalling. En die levensechte look is gewoonweg prachtig."

Volgens nieuwswebsite The Daily Beast sloeg de hertogin een van de laatste taboes rond zwangerschap aan diggelen en hij loofde dan ook dit "door en door eigentijdse lid van de koninklijke familie".

Associated Press / Source : AP

Intussen is ook de speciale editie rond de koninklijke baby van OK! Magazine in het oog van de storm terechtgekomen. Op de voorpagina kondigt het Britse celebritytijdschrift aan hoe de pas bevallen Kate Middleton haar oorspronkelijke lichaam kan terugkrijgen, onder de titel "Kate’s post-baby weight loss regime".

Onder meer de Britse tv-presentatrice Katy Hill reageerde hevig en riep op om het tijdschrift te boycotten, en dit via de hashtag #DontBuyOK, die volgens nieuwswebsite The Huffington Post een onmiddellijk succes werd.

"Dat deze editie in de winkelrekken ligt op hetzelfde moment dat Kate uit het ziekenhuis vertrekt, is ronduit verachtelijk", liet gezinswebsite Parentdish dan weer weten.

Update 26/7: OK! Magazine heeft zich voor de cover verontschuldigd: "Het is nooit onze bedoeling geweest het voorkomen van Kate te bekritiseren. Mocht dit door de cover zo overgekomen zijn, onze excuses."

lees ook