Bush brengt "Come together" in Tienen

Op Suikerrock in Tienen heeft de Britse band Bush het enthousiaste publiek makkelijk meegekregen. Er was veel interactie met het volk. Zanger Gavin Rossdale kroop zelfs even het publiek in. Eerder op de avond had de Belgische metalband Spoil Engine het festival geopend met "een stevig concert". Afsluiter was Within Temptation die een "wervelend optreden" gaf.
SVEN MICHIELS - PHOTOGRAPHY

De 27e editie van Suikerrock is gestart en de mensen hadden er blijkbaar zin in. "Een uur op voorhand (17 uur, red.) stonden de mensen al aan te schuiven voor de Grote Markt", luidde het op Studio Brussel.

Spoil Engine schudde de Grote Markt van Tienen meteen goed wakker. "De mensen die er al stonden, werden bijna letterlijk omvergeblazen", omschreef presentator Stijn Maris het op Studio Brussel. Zanger Niek was er niet bij: zijn vrouw is hoogzwanger. Het was Daniël van Textures die hem verving.

De mannen van Bush stonden voor een volgelopen Grote Markt en hadden het publiek snel mee. "Ze brachten een cover van "Come together" van The Beatles en staken hun hit "Glycerine" in een nieuw jasje", wist Erik De Snerck die voor ons ter plaatse was.

Afsluiter was Within Temptation dat een "wervelend optreden" gaf. "Met de bekende ingrediënten: vuurwerk, videoprojecties, de engelachtige stem van zangeres Sharon en een theatrale performance met metal-invloeden", verwoordde De Snerck het. Ook Within Temptation bracht een opmerkelijke cover: "Summertime sadness" van de Amerikaanse zangeres Lana Del Rey. De nacht wordt ingegaan met een dj-set van De Afrekening.

Tienen is ook voorbereid op een eventueel hitte-onweder. "We hebben een podium van StageCo, een van de meest stabiele podiums, we hebben een eigen weerman en er staan windmeters. Ook de hulpdiensten volgen alles", legt organisator Walter Kestens uit. Van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli worden meer dan 100.000 bezoekers verwacht.