Cannabisplantage ontdekt na brand in Deerlijk

In Deerlijk in West-Vlaanderen is bij toeval een cannabisplantage ontdekt nadat in een verlaten bedrijfsgebouw een brand was uitgebroken. Tijdens de bluswerken merkten de brandweerlui een sterke cannabisgeur op waarna de plantage aan het licht kwam. 2 verdachten zijn opgepakt.

Buurtbewoners hadden de brandweer gebeld omdat ze in de buurt van het bedrijfsgebouw een brandgeur hadden waargenomen.

Tijdens het blussen merkten de brandweerlui een sterke cannabisgeur die uit het gebouw ontsnapte. Even later ontdekten ze een professionele plantage met duizenden plantjes.

Buurtbewoners hadden het al vreemd gevonden dat 's avonds en 's nachts veel bedrijvigheid in en om het gebouw plaatsvond. De politie heeft het nu voor verder onderzoek verzegeld. 2 verdachten zijn intussen opgepakt. Later vandaag verschijnen ze voor de onderzoeksrechter.