Chromecast Google verbindt smartphone met tv

Google heeft gisteren Chromecast voorgesteld, een soort USB-stick die het mogelijk maakt online beelden die je via je smartphone of tablet bekijkt ook op een televisiescherm te brengen. De smartphone of tablet wordt gebruikt als een afstandsbediening. Chromecast is concurrentie voor Apple TV.
AP2013

Het apparaatje, dat eruitziet als een USB-stick, past in de HDMI-poort van een televisie, en brengt video's van onder meer YouTube en Netflix rechtstreeks naar het televisiescherm. De beelden worden gestreamd vanuit de "cloud". Gebruikers moeten dus verbonden zijn met het internet. Hierdoor is volgens Google de kwaliteit van de streaming beter en wordt de batterij gespaard.

Chromecast kost 35 dollar (26 euro), maar zal voorlopig enkel in de Verenigde Staten te koop zijn. In tegenstelling tot Apple TV, dat alleen compatibel is met iOS-apparaten, kan Chromecast zowel via een iOS- als via een Androidtoestel (smartphone of tablet) aangestuurd worden.