Egyptische leger stelt Moslimbroeders ultimatum

In Egypte heeft het leger een ultimatum gesteld aan de aanhangers van de afgezette president Mursi. Ze krijgen 48 uur om zich aan te sluiten bij wat heet "de nationale rangen". Anders grijpen de militairen hardhandig in.
AP2013

"De opperbevelhebber van het leger heeft een deadline opgelegd van 48 uur. In die tijd moeten de aanhangers van Mohammed Mursi zich terugtrekken en de nationale rangen vervoegen", aldus het leger in een communiqué. In de mededeling, met als titel "de laatste kans", staat dat het leger, na de oproep van donderdag om massaal op straat te komen, een nieuwe strategie zal toepassen tegen "geweld en terrorisme".

Legerchef Abdel Fattah al-Sissi heeft gisteren opgeroepen tot grootschalige betogingen tegen het geweld. Volgens hem krijgt het leger zo "een mandaat krijgt om geweld en terrorisme te bestrijden".

Volgens de Moslimbroeders is de oproep van al-Sissi een "oproep tot een burgeroorlog". De Moslimbroederschap zegt alleen vreedzaam te willen tegenbetogen.