Erik De Bruyn (Rood) stopt met politiek

De Antwerpse politicus Erik De Bruyn, ooit bij de SP.A en oprichter van de partij Rood, zet een punt achter zijn politieke carrière. Hij is ontgoocheld omdat het project van Rood niet van de grond is gekomen.

Erik De Bruyn kreeg nationale bekendheid toen hij in 2007 uitdager werd van toenmalig SP.A-voorzitster Caroline Gennez. Bij die verkiezingen voor een nieuwe voorzitter haalde hij meer dan 30% van de stemmen.

Uiteindelijk brak De Bruyn met de SP.A en richtte hij de linkse beweging Rood op die vorig jaar deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.

Nu stopt hij dus met de politiek. Aan de nieuwssite Apache zegt hij ontgoocheld te zijn omdat Rood er niet in geslaagd is om betrouwbaar en geloofwaardig politiek personeel aan te trekken Ook was Rood volgens hem te veel in het vaarwater van klein-links terechtgekomen.

Erik De Bruyn blijf wel milieu-ambtenaar bij de stad Antwerpen.