Natalie Portman maakt regiedebuut in Jeruzalem

De Israëlisch-Amerikaanse actrice Natalie Portman (32) zal haar regiedebuut maken met de verfilming van de roman "Een verhaal van liefde en duisternis" van Amos Oz (74). De Israëlische schrijver heeft meegewerkt aan het scenario. De opnames zouden in januari starten.

Portman, die een Oscar won voor haar vertolking in "Black swan", vroeg meer dan 5 jaar geleden al aan Oz of ze de filmrechten van zijn roman kon kopen. "Ik heb toegestemd omdat ik haar werk hoog inschat", zegt Oz (foto in tekst). "Ze is een fantastische actrice."

In "Een verhaal van liefde en duisternis" haalt Oz herinneringen op aan zijn jeugd en probeert hij de zelfmoord van zijn moeder te verwerken. Portman zal in de verfilming ook de rol van de moeder spelen.

Oz heeft meegewerkt aan het scenario. In de herfst trekt Portman normaal gezien naar Jeruzalem om op zoek te gaan naar lokale acteurs. De opnames zouden in januari 2014 van start gaan.

Portman werd in Jeruzalem geboren, maar ze werd opgevoed in de Verenigde Staten. Haar vader is Israëlier, haar moeder is een Amerikaanse.