Tomorrowlandgangers landen op Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem landen vandaag tientallen vluchten met bezoekers voor Tomorrowland. Het dancefestival in Boom begint morgen, maar vandaag gaan de campings al open. In totaal worden er 180.000 danceliefhebbers verwacht.

Sommige festivalgangers nemen gewone lijnvluchten, maar er zijn ook echte "partyvluchten". Op die vluchten is er een dj aan boord, zodat het feest onderweg al begint. Een van die vluchten kwam vanochtend vanuit Bazel in Zwitserland. "Ik had het vorig jaar al eens gedaan, maar het vliegtuig was nu veel groter en de sfeer zat er -ook zo vroeg- al direct in", zegt dj Yves V.

De passagiers moesten voor alle veiligheid blijven zitten, maar het was duidelijk dat de sfeer er ook tijdens de vlucht al goed in zat.

In totaal hebben 8.000 mensen een speciaal Tomorrowland-vluchtpakket gekocht bij Brussels Airlines, onder hen opvallend veel Australiërs. Er komen festivalgangers uit 214 verschillende landen naar Boom.