23 mensen betrapt met drugs op camping

Op de Dreamville-camping van het dancefestival Tomorrowland in Boom zijn 23 mensen betrapt op drugsbezit. Zij mogen niet meer op het festivalterrein, ook al hebben ze een geldig ticket.

De lokale politie van de zone Rupel controleert met honden aan de ingangen (zowel van de camping als van het festivalterrein) en zegt dat er nultolerantie is voor het bezit en gebruik van drugs. 22 mensen hadden drugs voor eigen gebruik, 1 man was dealer. Hij moet voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Aan de ingang van de camping staan net zoals vorig jaar drugstonnen. Festivalgangers die drugs bij zich hebben, kunnen zich op die manier op het laatste moment nog bedenken en de drugs ongestraft in de ton gooien. Tomorrowland begint vandaag en loopt tot en met zondag.