"Grootste politieactie ooit" tegen maffia in Rome

In Rome en Calabrië heeft de Italiaanse politie grootschalige antimaffiaoperaties uitgevoerd. Alleen al in Rome namen er zowat 500 politiemannen aan deel. Het zou gaan om de grootste antimaffiaoperatie ooit in de Italiaanse hoofdstad.

In Rome werden onder meer ook een helikopter en politiehonden ingezet. Ook leden van de zeevaartpolitie namen deel aan de actie. De razzia was het resultaat van maandenlange voorbereidingen, en was onder meer gericht op de clans van de familie Fasciani, Triassi en D'Agati die volgens onderzoekers al jaren de zaken onder elkaar verdelen via een zogenoemde pax mafiosa. Hun werkgebied strekt zich tot ver buiten Rome uit, tot aan de kust van Latium.

De politieactie in Calabrië, in het zuiden van Italië, stond volledig los van die in Rome. Daar werden vooral leden van de beruchte Ndrangheta in het vizier genomen. Tegen verschillende mensen zijn aanhoudingsmandaten uitgevaardigd, bij hen onder meer ondernemers, politici en advocaten.

Precieze cijfers over hoeveel personen tijdens de razzia's zijn aangehouden, werden nog niet vrijgegeven.