"Kopstuk Sharia4Belgium omgekomen in Syrië"

Eén van de kopstukken van de radicale organisatie Sharia4Belgium zou om het leven gekomen zijn in Syrië. Dat is vernomen uit de entourage van de man. Het gaat om een 23-jarige Antwerpenaar die zich Abu Mujahid laat noemen. Buitenlandse Zaken kan het nieuws niet bevestigen.

Noureddine Abouallal, of Abu Mujahid was een tijdlang de spreekbuis van "Sharia 4 Belgium", toen Fouad Belkacem in de gevangenis zat.

Eind vorig jaar trok hij naar Syrië. Hij was toen net vrijgelaten na een arrestatie in het kader van een terrorismeonderzoek, Ook zijn echtgenote, een 21-jarige Antwerpse, en hun zoontje reisden in zijn kielzog mee. Zij heeft aan haar familie gezegd dat Abouallal in een gevecht is gesneuveld.

Het nieuws is niet officieel bevestigd, maar dat geldt voor alle gesneuvelden in Syrië. Soms wordt ook bewust foutieve informatie over de dood van Syrië-strijders verspreid om hen een anonieme terugtocht naar ons land, Europa of Afrika te garanderen.