"Verfrissende regen welkom na hete dag"

De negende editie van Tomorrowland op domein De Schorre in Boom is vanmiddag van start gegaan met optredens van onder anderen Hermanez en Folie Douce. De hoofdacts op de eerste van drie festivaldagen zijn Tiësto en Dimitri Vegas & Like Mike. Alle tickets voor het event waren in een mum van tijd uitverkocht, goed voor 60.000 bezoekers per dag.
© Stijn De Grauwe 2013

De zon was prominent aanwezig op de eerste dag van Tomorrowland in Boom. "Om 20 uur was het nog droog, maar het is daarna hevig beginnen regenen. De organisatoren hebben de hagelkanonnen ingezet om te vermijden dat er hagelstenen vallen op het festivalterrein. Het blijft gelukkig bij verfrissende regendruppels, die bijzonder welkom zijn na een bijzonder hete dag", aldus Jeroen Reygaert vanop de festivalweide. Omstreeks 21.30 uur gingen de hemelsluizen weer dicht in Boom.

Studio Brussel is drie dagen lang aanwezig op het grootste dancefestival van België. Vanmiddag had presentatrice Ilse Liebens "al heel wat blote lijven" gezien.

Vanavond moest de Nederlander Fedde Le Grand optornen tegen Steve Aoki. Le Grand wist onder meer te overtuigen met remixes van "Paradise" van Coldplay en "No good" van The Prodigy. Daarna was het de beurt aan Sebastian Ingrosso (ex-Swedish House Mafia). De Nederlander Tiësto (foto in tekst), meermaals bekroond tot beste dj ter wereld, was de headliner van de eerste avond.

De organisatoren hebben net als de voorbije jaren bijzonder veel energie gestoken in de aankleding van het festivalterrein. Het hoofdpodium lijkt op een vulkaan waarin heel wat elfen wonen. De dj's doen hun ding in een setting die is aangekleed met heel wat bloemen en het geheel lijkt bijzonder sprookjesachtig. Ilse Liebens verwacht heel wat pyrotechnische hoogstandjes. "Misschien komt er wel lava uit de vulkaan gespoten", klinkt het.

Bekende dj's als Avicii, Armin van Buren en David Guetta zullen de komende dagen hun ding doen op het festivalterrein. Meer dan honderd acts staan gepland op de vijftien verschillende podiums.

© Stijn De Grauwe 2013