DSK doorverwezen naar rechter wegens pooierschap

In Frankrijk zal Dominique Strauss-Kahn, oud-minister en voormalige baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zich voor de correctionele rechtbank in Rijsel moeten verantwoorden voor pooierschap. De onderzoeksrechters in deze zaak hebben hem en 13 anderen doorverwezen.
AP2012

Verwacht wordt dat het proces in Rijsel volgend jaar zal plaatsvinden. De Carlton-affaire draait rond een hele reeks seksfeestjes in steden zoals Wenen, Madrid, Washington, Parijs en Rijsel. In die Noord-Franse stad vonden feestjes plaats en in het Carlton-hotel.

Het gerecht heeft getuigenissen verzameld van prostituees die verklaren dat ze seks hebben gehad met DSK, maar die houdt vol dat hij niet wist dat hij met prostituees te maken had.

DSK is vorig jaar al in staat van beschuldiging gesteld wegens pooierschap. Hij ging in beroep tegen die beslissing, maar dat beroep is verworpen. 

In 2011 moest Dominique Strauss-Kahn opstappen als hoofd van het IMF nadat hij in opspraak was gekomen wegens het aanranden van een kamermeisje in een hotel in New York. Die zaak werd in de VS ongegrond verklaard, maar betekende wel het begin van het einde voor DSK, die toen gold als de grote favoriet om het voor de Franse socialisten op te nemen tegen toenmalig president Nicolas Sarkozy.