Ilse Van Hoecke van "De madammen" naar Sanoma

Radio 2-presentatrice Ilse Van Hoecke verlaat de VRT en gaat binnenkort aan de slag bij uitgeverij Sanoma. De presentatrice van "De madammen", een van de populairste radioprogramma's in Vlaanderen, gaat bij Sanoma meewerken aan Libelle TV. De nieuwe digitale televisiezender van Sanoma gaat in augustus van start.

Ilse Van Hoecke (38) begon haar carrière bij de openbare omroep als wrapper bij jongerenzender Ketnet. Daarna stapte ze over naar Eén met onder meer het programma "Pluk de dag". In 2005 maakte ze haar radiodebuut als vervanger van Friedl' Lesage in "De nieuwe wereld" op Radio 2.

In 2007 werd Ilse Van Hoecke een van de drie presentatrices van het programma "De madammen" op Radio 2. Samen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne was ze de voorbije jaren te horen in de voormiddag op Radio 2. Vandaag kondigt Van Hoecke aan dat ze in de toekomst voor Sanoma gaat werken.

"Ik heb de voorbije vijftien jaar echt schitterende dingen mogen doen bij de VRT. Bij Ketnet, bij Eén en de laatste jaren uiteraard bij "De madammen" op Radio 2. Ik ben de VRT bijzonder dankbaar voor alle kansen die ik de voorbije jaren heb gekregen. Ik heb lang nagedacht, maar de kans om mee te werken aan een nieuw project bij Sanoma kon ik echt niet laten liggen", aldus Van Hoecke.

Jan Knudde, nethoofd van Radio 2, vindt het jammer dat Ilse Van Hoecke de VRT verlaat, maar wenst haar alle succes in de toekomst. "Het is mede dankzij Ilse dat "De madammen" het succesprogramma geworden is zoals we het nu kennen. Ik ben haar daar erg danKbaar voor", aldus Knudde.

Sanoma zal de nieuwe digitale televisiezender Libelle TV voorstellen op 9 augustus.