Jurylid vindt dat Zimmerman "ermee weg komt"

Een van de zes juryleden die George Zimmerman vrijsprak van de moord op de zwarte tiener Trayvon Martin in de Verenigde Staten, zegt in een interview dat de beschuldigde naar haar gevoel wel degelijk schuldig was. "Maar hij komt ermee weg", omdat zijn schuld onmogelijk te bewijzen was.
2013 Getty Images
Zimmerman werd vrijgesproken voor de dood van Trayvon Martin.

"Je kan de man niet in de gevangenis steken, ook al voelden we in onze harten dat hij schuldig was", zei de vrouw in een ochtendprogramma op de Amerikaanse zender ABC News. "Maar we moesten ons hart er buiten laten en naar het bewijs kijken." Volgens de 36-jarige verpleegster volgde de jury de wetgeving in Florida en was niet bewezen dat het moord was.

"George Zimmerman (foto boven) kwam weg met de moord, maar hij kan God niet uit de weg gaan. En uiteindelijk zal hij moeten omgaan met heel wat vragen en antwoorden", aldus de vrouw, die zich Maddy liet noemen. Ze vroeg zich na het proces naar eigen zeggen nog steeds af of ze wel de juiste beslissing had genomen. Ook vindt ze dat ze zich moet verontschuldigen tegenover de ouders van Trayvon Martin (foto onder), omdat ze het gevoel heeft dat ze hen in de steek heeft gelaten.

De feiten speelden zich af in februari 2012. De 29-jarige Zimmerman was lid van een vrijwillige buurtwacht. Hij beweert tijdens een nachtelijke patrouille door Martin te zijn aangevallen en dat hij gehandeld heeft uit zelfverdediging. De zwarte tiener was ongewapend. De zaak veroorzaakte veel beroering in de Verenigde Staten. "Trayvon Martin kon ikzelf geweest zijn, 35 jaar geleden", verklaarde president Barack Obama na de vrijspraak.

A2012