Mogelijk veiligheidsprobleem met e-id-kaart

Er zijn mogelijk veiligheidsproblemen met het onlinegebruik van elektronische identiteitskaarten. Zo zouden computergebruikers zich zonder pincode kunnen aanmelden op de account van iemand anders, als die zijn websessie niet correct heeft afgesloten.
BELGA

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) op een parlementaire vraag. Binnen de minuut na de boodschap "u bent afgemeld" kan men blijkbaar terug naar de site gaan en dan is men terug aangemeld zonder dat daar een kaart en een pincode voor nodig is.

Met een elektronische identiteitskaart kunnen toepassingen worden opgeroepen zoals Tax-on-Web, het berekenen van het pensioen of het aanvragen van attesten uit het rijksregister.

De betrokken overheidsdienst werkt aan een oplossing.