Ook Tolokonnikova (Pussy Riot) niet vervroegd vrij

Het Russische gerecht heeft de vraag in beroep van Nadezjda Tolokonnikova (23) om vervroegd vrij te komen verworpen. Tolokonnikova, een van de leden van de punkband Pussy Riot, werd veroordeeld omdat ze in de orthodoxe kathedraal van Moskou een "punkgebed" tegen president Vladimir Poetin voorgedragen had.
A2012

Tolokonnikova (rechts op foto) zal haar straf van twee jaar moeten uitzitten. De vrouw weigerde te verklaren dat ze schuldig was en zegt dat ze in beroep zal gaan bij het Russische Hooggerechtshof.

Sinds oktober 2012 zit Tolokonnikova in een strafkamp in Mordovia. "De tijd dat ik achter de tralies zat, heeft mijn gedrag niet gecorrigeerd, dus ik zie geen redenen om me nog in de gevangenis te houden", stelde Tolokonnikova.

De beslissing van de rechtbank kwam er twee dagen na de weigering van het beroep van Pussy Riot-lid Maria Aljochina, die eveneens in 2012 veroordeeld werd.