Picanol neemt belang van 27,6% in Tessenderlo Chemie

Weefmachinebouwer Picanol neemt het belang van 27,6 procent van de Franse staat in Tessenderlo Chemie over. Picanol wil met de overname zijn activiteiten diversifiëren en Tessenderlo Chemie in Vlaanderen verankeren.

Het Ieperse bedrijf betaalt 22 euro per aandeel aan SNPE (Société Nationale de Poudres et Explosifs) voor het belang van 27,6 procent. SNPE is eigendom van de Franse staat. Dat waardeert de overname op 192,4 miljoen euro.

Picanol Group zegt met de participatie zijn activiteiten meer te willen diversifiëren en geografisch meer te spreiden, om zich zo beter te wapenen tegen de cyclische weefmachinebusiness waarin het vandaag actief is.

Ook heeft de participatie als doel Tessenderlo Chemie te verzekeren van een stabiel aandeelhouderschap en de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie van Tessenderlo Chemie op lange termijn te bevorderen. "De Picanol Group zorgt met de participatie ook voor een duurzame verankering van een industriële groep in Vlaanderen en België", luidt het.