The Scabs eert overleden bassist in Tienen

De tweede dag Suikerrock is onder een stralende zon van start gegaan met een optreden van Marco Z. The Van Jets speelde in de vooravond de wolken weg en The Scabs liet heel wat festivalgangers wegdromen op de Grote Markt in Tienen. Golden Earring zorgde voor de kers op de taart.

De liefhebbers van de gitaarrock hebben de tweede dag Suikerrock met stip aangeduid. Op het hoofdpodium treden achtereenvolgens Marco Z, The Van Jets, The Scabs en de Nederlandse rockformatie Golden Earring op.

De drie Belgische acts hebben intussen hun optreden al achter de kiezen. "Marco Z (foto) bracht het publiek aan het zingen toen hij zijn bekende hits "I'm a bird" en "Endlessly be together" zong in Tienen", meldt Erik De Snerck vanop de festivalweide.

In de vooravond serveerde The Van Jets straffe koffie. "Getooid in rode oorlogskleuren passeerden alle hits. De verrassing kwam van de plaatselijke held Luc Van Acker, die kwam meezingen en drummen", klinkt het.

De festivalweide was helemaal volgelopen bij The Scabs. Guy Swinnen en zijn band droegen het nummer "Time" op aan de vorige week overleden bassist Sijmons.

De Nederlandse rockers van The Golden Earring (foto) sloten de tweede festivaldag af. Het concert van de Nederlandse groep stond bol van hits zoals "Radar love", "When the lady smiles", "Holy holy life". Zaterdag zijn er nog optredens van onder meer Sting, Kaiser Chiefs, James Morrison en The Opposites. Joe Cocker en Katie Melua sluiten zondag af.