Tunisair schrapt 3 vluchten vanuit Brussels Airport

Drie vluchten van de Tunesische luchtvaartmaatschappij Tunisair vanuit Brussels Airport zijn vandaag geannuleerd. Het gaat om de vluchten naar Tunis, Djerba en Enfidha. Ook in de omgekeerde richting gaan 3 vluchten niet door. De reden is de algemene staking in Tunesië als reactie op de moord op oppositieleider Mohammed Brahmi. Zo'n 1.000 Belgische toeristen ondervinden hinder.

Tunesië wordt vandaag getroffen door een algemene staking. Die komt er als teken van protest tegen de moord op oppositieleider Mohammed Brahmi gisteren.

Ook bij de Tunesische luchtvaartmaatschappij Tunisair wordt gestaakt. Als gevolg daarvan zijn 3 vluchten die vandaag normaal vanuit Brussel Airport zouden vertrekken geschrapt.

Het gaat om de vluchten naar Tunis, Djerba en Enfidha. Ook in de omgekeerde richting gaan 3 vluchten niet door.

Tunisair biedt de reizigers excuses aan en vraagt hen hun vlucht "zonder bijkomende kosten" opnieuw te boeken.

Ook 2 vluchten vanuit Charleroi en Luik zijn geschrapt.

1.000 Belgische toeristen zitten vast

Zo'n 1.000 Belgische toeristen ondervinden hinder door de staking. Ze kunnen pas morgen naar Tunesië vertrekken of naar ons land terugkeren.

Belgen die zich in dat laatste geval bevinden, blijven een nacht langer op kosten van hun touroperator in hun hotel. Landgenoten die pas morgen vertrekken, ontvangen daarvoor een compensatie.