"Ik kan geen homofobe god aanbidden"

De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en vredesicoon Desmond Tutu zou liever naar de hel gaan dan naar een homofobe hemel. Dat heeft hij gezegd bij de lancering van een campagne van de Verenigde Naties voor gelijke rechten voor holebi's in Kaapstad.
AP2013

"Ik zou weigeren naar een homofobe hemel te gaan", zei Tutu in Kaapstad. "Nee, ik zou zeggen dat het me spijt maar dat ik liever naar die andere plek zou gaan."

De aartsbisschop deed zijn uitspraken bij de lancering van een campagne van de Verenigde Naties voor gelijke rechten voor holebi's.

"Ik kan geen homofobe god aanbidden", voegde hij eraan toe. "Zo diep raakt de kwestie me." In 1 beweging veroordeelde hij het gebruik van religieuze argumenten om homofobe vooroordelen te rechtvaardigen.

Voor Tutu staat de strijd tegen homofobie zelfs op hetzelfde niveau als die tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. "Ik ben door deze campagne even gepassioneerd als ik ooit ben geweest in de strijd tegen de apartheid", zei hij.