"Wisselweekend" veroorzaakt drukte op Europese wegen

Op zowat alle grote Europese snelwegen heerste vandaag een grotere verkeersdrukte dan normaal. Dit weekend is immers een "wisselweekend" waarbij mensen enerzijds met vakantie vertrekken en anderzijds naar huis terugkeren. Op het piekmoment stond er in Frankrijk meer dan 500 kilometer file.
Automobilisten staan in de file in de buurt van Lyon.

Het was vandaag een drukke dag op de Europese wegen. Veel Europeanen vertrekken met vakantie, terwijl een groot deel vakantiegangers juist naar huis terugkeert.

In Frankrijk stond rond de middag ruim 500 kilometer file op de autowegen. Het traject tussen Lyon en Orange duurde zo'n 2 uur langer dan normaal.

Op de A10 tussen Parijs en Bordeaux stond 7 kilometer file ter hoogte van Tours, 9 kilometer ter hoogte van Sorigny, 12 kilometer ter hoogte van Lormont en 4 kilometer ter hoogte van Virsac. Op de A63 tussen Bordeaux en Spanje bereikte de file een lengte van 18 kilometer ter hoogte van Mios. De wachttijd om de Mont Blanc-tunnel binnen te rijden, bedroeg anderhalf uur.

Gotthardtunnel

In buurland Duitsland was het vooral in de deelstaat Beieren druk. Daar noteerde Touring 50 kilometer file in de richting van Oostenrijk.

Op de A13 tussen Chur en San Bernardino in Zwitserland stond op de middag 10 kilometer file. Het tijdsverlies daar bedroeg ruim een uur. Ook aan de Gotthardtunnel in de richting van Italië was het lange tijd aanschuiven. Even verderop aan de grens met Italië waren er files ter hoogte van Chiasso.

In Oostenrijk ten slotte, bedroeg de wachttijd voor de Karawankentunnel zo'n anderhalf uur. Automobilisten op de A10 Tauern Autobahn verloren 45 minuten.

In de loop van de avond losten de files op, zowel voor vertrek als terugkeer. Morgen wordt volgens Touring een "groene" dag, zonder grote problemen.