Chuckie: "I've got a surprise for you"

Op het dancefestival Tomorrowland dansen opnieuw 60.000 bezoekers op de beats van het festivaldomein in Boom. Het is vandaag de tweede dag van het festival, dat volledig uitverkocht is. Speciale act was die van Chuckie op de Main Stage. De feestgangers gingen uit de bol toen ze Slash zagen. Die feestgangers waren er vandaag ook weer erg vroeg bij.
©Chris Stessens

Vandaag leek nochtans in mineur te beginnen. Ook Boom kreeg af te rekenen met onweer. "Toen ik wakker werd en uit mijn tent kwam, waaide het hard. Het stormde", getuigt een festivalganger. Heel wat partytenten waren ook omvergewaaid, de kampeerders kregen liters water over zich heen.

Hier en daar had het terrein eerst wat aanpassingen nodig: de drassige bodem werd met zand en planken verstevigd. Maar in de namiddag lag het terrein er opnieuw goed bij. De zon scheen volop en het terrein wemelde opnieuw van de ontblote bovenlijven.

Tomorrowland is ook voorbereid op allerlei gevaren zoals stormweer. Er is een "riskcentrum" om met moderne technieken alles op te volgen. Dit om drama's zoals op Pukkelpop twee jaar geleden te vermijden.

©Chris Stessens

Gitaarheld Slash op de Main Stage

Een van de verrassingen kwam van de Nederlandse dj Chuckie die een special guest meebracht. "I've got a surprise for you. The one and only, the legendary... Slash", riep hij.

Het publiek ging massaal uit de bol bij het zien van de ex-gitarist van Guns N' Roses en Velvet Revolver. Het werd een mix van house en rock die de festivalgangers konden smaken. Chuckie en Betatraxx maakten samen met Slash eerder al het nummer "'Rocktronica".

Een andere verrassing kwam dan weer uit Zweden. DJ Axwell stelde op de Main Stage twee nieuwe singles voor: "Tokio by night" en "I am".

"Bewust vroeg beginnen feesten"

Ook vandaag waren heel wat mensen er vroeg bij om te feesten. De organisatie heeft dan ook heel wat sets bewust vroeg gepland. Zo stonden de eerste dj's al rond 12 uur te draaien.

"We willen dat de mensen vanaf minuut één ons festival beleven. We doen dat bewust dat de mensen op tijd komen en dat we ook op tijd kunnen afsluiten. Om middernacht of 1 uur 's nachts wanneer we sluiten, gaat ook de muziek uit en het licht aan, en begeleiden we de mensen naar de parkeerterreinen", luidt het bij de organisatie.

©Chris Stessens

Like Mike en Dimitri Vegas in stripvorm

Vandaag is een stripverhaal voorgesteld dat gewijd is aan de populaire Belgisch dj's Like Mike en Dimitri Vegas. "Het is de eerste keer dat we hoofdpersonages zijn in ons eigen verhaal en dan over Tomorrowland. Wat kan je nog meer willen?", reageerde het duo.