Ricky Wilson kan het niet laten

Kaiser Chiefs heeft het publiek van Suikerrock in vuur en vlam gezet. Het werd een energiek optreden waarbij frontman Ricky Wilson het niet laten kon: hij beklom de PA-toren (centrale toren van waaruit muziek en licht wordt gestuurd) en een dranktent op de Grote Markt en zong rustig voort.

Wilson durft tijdens optredens wel al eens te springen en vanalles te beklimmen. In Tienen was het niet anders. "Het publiek vond het allemaal geweldig", meldt collega Erik De Snerck die ter plaatse is. Kaiser Chiefs bracht een optreden waarbij alle hits de revue passeerden.

Na Kaiser Chiefs was het de beurt aan headliner Sting. Na een paar nummers wordt Tienen echter getrakteerd op onweer. "Maar de sfeer blijft opperbest en het publiek laat zich niet verjagen door de regen", zegt De Snerck. Toch begint het zodanig te stormen dat het concert van Sting wordt stilgelegd. De zanger bracht oude en nieuwe nummers door elkaar.

Eerder op de avond speelden ook Coely, My Jerusalem, The Opposites en James Morrison. Het was bij Morrison dat de Markt volliep. Voor het eerst tijdens deze editie was het volk ook zo massaal aanwezig: een mix van jong en oud. DJ Dirk Stoops sloot de nacht af.