Schutter doodt 6 mensen in flatgebouw in Florida

Een schutter heeft in een appartementsgebouw in de Amerikaanse staat Florida 6 mensen neergeschoten. De dader werd 8 uur na het eerste schot door de politie doodgeschoten. Het is nog niet duidelijk wat het motief van de man was.
AP2013

De man begon zijn schietpartij in een flatgebouw van 5 verdiepingen in Hialeah, een voorstad van Miami. Eerst had hij zijn eigen appartement - in hetzelfde gebouw - om een onbekende reden in brand gestoken. De politie kwam snel ter plaatse, maar de man had zich in een ander appartement opgesloten, samen met 2 gijzelaars.

Een speciaal interventieteam kon uiteindelijk de man overmeesteren en doodschieten. De 2 gijzelaars bleven ongedeerd. Eerder had de man wel al 6 mensen gedood op verschillende verdiepingen in het gebouw. Wat de man bezielde, is nog niet duidelijk.

Bekijk hieronder het verslag van een lokale nieuwszender: