Stephen Frears regisseert film over Lance Armstrong

Stephen Frears zal een biopic over gewezen wielrenner Lance Armstrong regisseren. Dat melden Variety.com en zustersite Deadline.com. Voor de hoofdrol worden nog onderhandelingen gevoerd met acteur Ben Foster.

De nog titelloze film gaat over Armstrongs strijd tegen kanker midden jaren 90 en zijn jarenlange dopinggebruik dat hij dit jaar toegaf in een interview met de Amerikaanse talkshowpresentatrice Oprah Winfrey.

Voor de regie staat Stephen Frears in. Hij is bekend van "The queen" met Helen Mirren. Het scenario is van de hand van John Hodge ("Trainspotting").

Voor de hoofdrol worden onderhandelingen gevoerd met Ben Foster (foto) die weldra te zien is in "Ain't them body saints" en "Kill your darlings". In december is hij ook te zien in "Lone survivor" met Mark Wahlberg.

AP2013