Vannacht lokaal kans op hevig onweer

Een nieuwe onweerszone trekt vannacht over ons land, van het westen naar het oosten. Daardoor kan het lokaal stevig gaan donderen en bliksemen. Vanmorgen trok er al een onweer over ons land. Op verschillende plaatsen was er schade en wateroverlast. In Rekkem raakte een vrouw zwaargewond door een omvallende boom.
Dreigende onweerswolken vanmorgen in Zonhoven (Limburg)

"Er zal vannacht lokaal opnieuw veel regen vallen", zegt weervrouw Sabine Hagedoren. "Op die plaatsen zal er wateroverlast zijn en er is ook kans op hagelbuien", waarschuwt Hagedoren.

Vanmorgen kreeg ons land het al zwaar te verduren. In Gent kreeg de brandweer meer dan 60 oproepen over wateroverlast, vooral uit Oostakker. In Sint-Amandsberg versperde een omgewaaide boom de rijbaan. In Mariakerke was de elektriciteitsbedrading losgekomen en die hing op anderhalve meter hoogte. Binnen de zone van de Gentse Feesten viel de schade nog mee, zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez.

Zwaargewond door omgevallen boom

Ook in Antwerpen heeft de brandweer tientallen oproepen gekregen. In Ekeren was een deel van het dak van een warenhuis ingestort onder het gewicht van de regen. Een stuk van de Tijsmantunnel stond blank. Op de E313 van Antwerpen naar Hasselt was een boom op de snelweg terechtgekomen.

In Rekkem in West-Vlaanderen raakte een vrouw zwaargewond door een omvallende boom. Maar de vrouw verkeert niet in levensgevaar. Nog in West-Vlaanderen stonden er lange files door wateroverlast op de E17.

Vanuit Vlaams-Brabant kwamen verschillende meldingen van blikseminslagen. In de Kempen ging het vooral om omgewaaide bomen en gevallen takken die wegen versperden.

Door zware regenval was er gisteravond al wateroverlast in West-Vlaanderen en Henegouwen. De brandweer moest uitrukken voor water in garages en kelders.

Op het festival Tomorrowland zet de organisatie hagelkanonnen in om de ergste wolken stuk te schieten.

(foto: Chiro Luchteren, op kamp in Durbuy)

(foto: Kristof Boels, Balen)