"The Wolverine" doet het goed in een mindere cinemazomer

"The Wolverine" heeft afgelopen weekend zo'n 51 miljoen euro opgebracht in de Amerikaanse en Canadese bioscoopzalen. Dat is veel voor de mindere zomer die de cinemazalen momenteel beleven.

Ook de horrorfilm "The conjuring" haalde dit weekend 16,5 miljoen op in de VS en Canada. "The conjuring" bracht in totaal al 60 miljoen op, terwijl de filmkosten zelf "slechts" 15 miljoen bedroegen.

"The Wolverine", een spin-off van de "X-men"-saga, doet het goed met 51 miljoen euro in de kassa's. Daarmee worden grote actiefilms als "R.I.P.D.", "Pacific rim", "The lone ranger" en "White House down" geklopt. Zij brachten elk 28 miljoen of minder op in hun openingsweekend.

In "The Wolverine" leeft de mutant met de metalen klauwen teruggetrokken in de bergen in het noorden van Amerika tot hij bezoek krijgt van de Japanse Yukio en plots in een machtsstrijd belandt. "The conjuring" vertelt dan weer over paranormale onderzoekers die de confrontatie aangaan met een demonische entiteit.