Aantal bezoekers op Sfinks Mixed is verdubbeld

Sfinks Mixed heeft tijdens de 33e editie in Boechout goed 72.000 bezoekers verwelkomd. Dat is flink meer dan vorig jaar, toen er een festivaldag minder was. Het festival, dat cultuursubsidies verloor, werd dit jaar gratis en de organisatie hoopt dat volgend jaar opnieuw te kunnen doen.

Het Sfinksfestival staat garant voor verschillende muziekstijlen uit alle hoeken van de wereld, maar ook van eigen bodem. Over de vier dagen heen -een dag meer dan vorig jaar- was er meer dan een verdubbeling van het aantal bezoekers vergeleken met 2012.

Het festival moest dit jaar de strategie aanpassen. Het verloor 100.000 euro aan subsidies van de Vlaamse overheid. Daarop werd besloten het festival gratis te maken. Om het inkomstenverlies te compenseren, werd eigen eten of drinken niet meer toegelaten.

Organisator Patrick De Groote is blij met de uitkomst van het festival: "We zijn tevreden dat veel mensen op onze uitnodiging zijn ingegaan, maar we zijn vooral blij dat we Sfinks zijn kunnen blijven." Volgens hem is dat de prestatie van alle medewerkers, de vrijwilligers en de leveranciers.

De aanpak van dit jaar zal met het oog op de volgende editie geëvalueerd worden. "We hopen wel dat Sfinks Mixed gratis kan blijven", aldus De Groote.