Colombiaan gevat die stiefdochters gevangen hield en verkrachtte

In Colombia is een 43-jarige man opgepakt die ervan beschuldigd wordt gedurende tien jaar zijn stiefdochters verkracht te hebben. Hij hield de meisjes vast in de gezinswoning. De man wordt in de lokale pers vergeleken met "het monster van Cleveland", de 53-jarige Amerikaan die een tiental jaar lang drie jonge vrouwen in zijn woning in Ohio gevangen hield en verkrachtte.

Volgens de onderzoekers had de man de twee meisjes van 6 en 11 jaar oud misbruikt in het departement Cundinamarca. De man bedreigde hen ermee hun moeder, zijn partner, te doden. Ook zij was het slachtoffer van mishandelingen. De meisjes werden permanent in huis gehouden en konden niet naar school gaan.

Na het overlijden van hun moeder in 2004, die een natuurlijke dood stierf, maakte hij beide meisjes zwanger. Zij waren toen 16 en 13 jaar oud. Uiteindelijk diende het oudste meisje een klacht in. De kinderen die hij verwekte, nu 4 en 7 jaar oud, zijn toevertrouwd aan de diensten voor de bescherming van minderjarigen.

De lokale kranten noemden de man de "Colombiaanse versie van het monster van Cleveland", waarmee ze naar de 53-jarige Amerikaan Ariel Castro verwezen. Hij werd ervan beschuldigd drie vrouwen gedurende tien jaar vastgehouden en verkracht te hebben in zijn huis in Ohio. Hij pleitte deze week schuldig om de doodstraf te ontlopen.