Daniël Ost: "4.000 lelies zullen openbloeien"

Op de laatste dag van Tomorrowland zullen de 4.000 lelies die prijken in een tent op het water openbloeien. De man die daarvoor zorgt, is de bekende meesterbloemist Daniël Ost. Ost is ontzettend fier dat het festival hem vroeg om decors aan te kleden.

Ost en zijn team hebben een tent op het water voorzien van bloemen. Het gaat om 45 waterbassins en 4.000 lelies. "Om de mensen het gevoel te geven dat ze een vis zijn, dat ze onder water leven", legt Ost uit.

Hij zegt ook goed nagedacht te hebben toen Tomorrowland hem vroeg. "Ik vind het op mijn leeftijd niet evident. In juli zijn de temperaturen ook onbetrouwbaar (om bloemen vers te houden, red.)." Voor die bloemen staat ook elke nacht een team paraat. Ost staat op het festival met twee koelwagens. "Ik wil mijn reputatie niet om zeep", zegt de meesterbloemist.

Ost is bijzonder trots op zijn prestatie. "Ik ben zo fier dat mijn werk aan meer nationaliteiten is tentoongesteld dan op de Olympische Spelen." Gisteren droeg het publiek trouwens Ost letterlijk op handen. Een fijn moment voor hem. Ost liet tijdens een interview op Studio Brussel nog vallen dat hij in zijn jonge jaren ook dj is geweest, zijn artiestennaam was toen Freek Frituur.