Machinist treinramp vrij onder voorwaarden

De machinist van de Spaanse trein die uit de bocht ging en zo het leven kostte aan 79 mensen, is onder voorwaarden vrijgelaten. Dat gebeurde nadat een rechter hem 2 uur lang had ondervraagd. Het is nog onduidelijk wat zijn precieze rol in de zaak is. Vandaag is nog een van de gewonden bezweken.

De rechter die de machinist ondervroeg, moest bepalen in hoeverre hij verantwoordelijk is voor het ongeval met de hogesnelheidstrein. Na de ondervraging werd de man vrijgelaten. Hij moet zich op regelmatige tijdstippen aanbieden bij het gerecht en hij moest ook zijn paspoort afgeven.

Het dodental van het treinongeluk is ondertussen nog opgelopen. Vandaag bezweek een van de gewonden in het ziekenhuis. Daarmee komt de trieste balans op 79 dodelijke slachtoffers.