Natalia: "Pakt de persoon naast u es goe vast"

Joe Cocker heeft de laatste dag van Suikerrock afgesloten. De zanger kwam wat traag op gang maar na een uur volgde de ene klassieker de andere op en dat tot groot enthousiasme van het publiek. Eerder op de avond deed Natalia de Grote Markt van Tienen meezingen met haar hits. De Kempische zangeres was zoals altijd een bom energie.

Het was de laatste festivaldag van Suikerrock en de zon was opnieuw van de partij. Afsluiten deed het festival met headliner Joe Cocker.

"Jong en oud swingde heupwiegend mee", merkte Radio 2-collega Harald Scheerlinck in Tienen op. Toch was Cocker in het begin spaarzaam met zijn klassiekers. Hij bracht wel "Up where we belong" met een van zijn vrouwelijke backing vocals. Na een uur volgde dan de ene hit na de andere met onder meer "You can leave your hat on" en "Unchain my heart".

"Voor het optreden van Natalia was het marktplein vandaag voor de eerste keer volgelopen", zegt Scheerlinck. Natalia, gekleed in glitterjurk, bracht meteen een paar hits zoals "I've only begun to fight". Het publiek zong en zwaaide mee. De zangeres moedigde het volk ook aan en riep "pakt de persoon naast u es goe vast en zegt em dat ge em graag ziet".

Katie Melua volgde Natalia op. Het verschil was groot, want Melua brengt rustige luisterliedjes. De Britse was vol lof over onze bieren en bedankte het publiek altijd met "merci". Haar hit "Nine million bicycles" spaarde de zangeres tot het laatste.

Eerder vanmiddag speelden Brahim, die andere Idool 2003-belofte, Gers Pardoel - die af te rekenen had met "een technisch mankement": zijn micro stond niet aan - en Gabrielle Aplin.