Twintiger raakt opgesloten in wc-container in Gent

De Gentse Feesten zijn aan hun voorlaatste dag toe. De politie heeft de voorbije nacht een twintiger bevrijd uit een wc-container. En gisteren vond de politie nog een man die lag te slapen tussen het afval in het Baudelopark.
Schuilen voor de regen, maar nadien gingen veel feestengangers door met feesten.

Omstreeks 3.30 uur zagen passanten dat de klink van een wc-container aan de Sint-Michielshelling op en neer bewoog. Ze vertelden dat aan de politie. Blijkbaar was de twintiger over het hoofd gezien bij het afsluiten van de container. Hij heeft zo'n half uur vastgezeten.

De politie beleefde verder een rustige nacht. "Er waren een vijftal vechtpartijen, maar zonder veel erg. Ondanks de hevige regen, gingen veel feestengangers na het onweer voort met feesten in natte kledij." Zo'n 150.000 mensen hebben gisteren de Gentse Feesten bezocht.

Man gered van onder berg afval

Gisterochtend heeft de politie een man "gered" van onder een berg afval in het Baudelopark. "Onze ploegen merkten twee voeten onder een berg afval op", zegt politiewoordvoerder Manuel Gonalez. "Bleek dat een feestenganger zich te slapen had gelegd in een kartonnen doos, waarna de andere feestvierders netjes hun afval op dezelfde plaats hadden gelegd." Veel last had het slachtoffer niet, hij vertelde aan de politie dat hij goed geslapen heeft.

Nog twee nachten

Op deze voorlaatste dag van de Gentse Feesten treedt onder andere Raymond Van Het Groenewoud op. Morgenavond is De Propere Fanfare een van de afsluiters op Bij Sint Jacobs.

Boomtown en het 25e Puppetbuskerfestival sloten gisteravond al af. Het straattheaterfestival MiramirO gaat ook vandaag nog door, naast het welbekende feestenconcept: gratis muziek op tien pleinen en allerlei andere culturele evenementen.