Vluchtelingen verdrinken op weg naar Italië

Voor de kust van Libië zijn vrijdag 31 vluchtelingen verdronken toen hun bootje zonk. Dat zeggen 22 overlevenden van de ramp. Het bootje probeerde het Italiaanse eiland Lampedusa te bereiken, maar raakte in moeilijkheden.

De Italiaanse kustwacht ving een noodsignaal op en waarschuwde de Libische autoriteiten. Die riepen twee vrachtschepen op die in de buurt van het bootje voeren.

22 mensen konden worden gered. Zij zijn naar Lampedusa gebracht. Lichamen van verdronken vluchtelingen zijn nog niet gevonden. De Italiaanse kustwacht zoekt nog naar overlevenden. 

In de laatste 24 uur zijn er alweer 450 vluchtelingen op Lampedusa aangekomen. Al jaren proberen vluchtelingen vanuit het noorden van Afrika Europa te bereiken. Vaak moeten ze daarbij gebruikmaken van nauwelijks zeewaardige boten.