"Probeer er tenminste blij uit te zien!"

De Britten kozen eind vorige week hun meest fotogenieke hond. Winnaar werd mopshond Rylo, die daarmee 26 andere kandidaten versloeg. Ook al leek de hond op de winnende foto niet echt te genieten van zijn succes -Daily Mail blokletterde: "Probeer er tenminste blij uit te zien!", zijn baasje was dat des te meer, zo was te lezen op diverse Britse nieuwswebsites.
© SWNS Group

Eigenaar Craig Howlett-Wright uit Rotherham, South Yorkshire: "De fotograaf heeft echt zijn karakter kunnen vastleggen tijdens de fotoshoot. Daarom is deze foto zo speciaal. Dankzij deze prijs kunnen we meer foto’s van hem laten maken en die dan aan de muur hangen."

"Ongelooflijk dat foto’s van Rylo nu overal in de wereld aan de muren zullen hangen."

Naast wereldwijde roem won Rylo ook nog een jaarvoorraad hondenvoeding en een aankoopbudget voor producten om er nog beter uit te zien. De verkiezing werd mee georganiseerd door een dierenliefdadigheidsorganisatie.

Niet iedereen is even gecharmeerd door Rylo, zo bleek uit reacties op internetfora. Sommigen spraken zelfs van een "ronduit lelijke hond". Anderen daarentegen waren dan weer onder de indruk van zijn wijd opengesperde ogen.

lees ook