"Tomorrowland is en blijft onze passie"

De organisatoren van Tomorrowland blikken tevreden terug op de voorbije editie van het dancefestival. "Het festival is en blijft onze passie", aldus Manu Beers in "Terzake". Manu Beers stond negen jaar geleden samen met zijn broer Michiel aan de wieg van het populaire driedaagse evenement.

Het festival in Boom is na een moeilijke start uitgegroeid tot een van de best bezochte events in de wereld. "Wat Tomorrowland nu is, met bezoekers uit 214 landen, is iets waar we altijd van gedroomd hebben", aldus Manu Beers in een zeldzaam televisie-interview.

De broers Manu en Michiel Beers kregen al verschillende keren een miljoenenbod voor de verkoop van hun event. "We geloven in wat we doen en het is onze passie. We zijn er een heel jaar mee bezig. We maken iets voor en door jonge mensen en dat is het mooiste wat er is", aldus Manu Beers.

Tomorrowland lijkt wel de Olympische Spelen van de muziek. Meer dan 1 miljoen mensen uit meer dan 200 landen probeerden een kaartje te bemachtigen. Dat uitgesproken internationale karakter onderscheidt het event van andere festivals.

"We geloven echt dat als je iets goeds maakt voor de mensen, dat ze het verder vertellen, dat ze terugkomen en dat ze het ook delen op sociale media. En door iets heel moois te maken willen mensen ook terugkomen. En dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste."

Dit jaar organiseren de broers Beers voor het eerst TomorrowWorld in Atlanta in de VS. "Eind september zal er snel zijn, maar we hebben er allemaal zin in. Het wordt een gigantische uitdaging. We gaan er staan en we gaan zorgen voor dezelfde sfeer die we hier ook hebben", besluit Manu Beers.

In de toekomst willen de broers met hun concept in elk continent van de wereld aanwezig zijn, maar dat is voor later.