Aanhangers Mursi roepen op tot "mars van 1 miljoen"

De aanhangers van de verdreven Egyptische president Mohammed Mursi roepen op tot een mars van "1 miljoen manifestanten" om zijn terugkeer te eisen. De mars moet morgen al plaatsvinden.
Archieffoto

"We roepen op tot een mars dinsdag met 1 miljoen mensen met als slogan "de martelaars van de staatsgreep"", laten verschillende islamitische groeperingen die Mursi steunen in een persbericht weten.

Bovendien roepen ze de Mursi-aanhangers op vanavond al in heel Egypte samen te komen bij de administratieve gebouwen van de veiligheidstroepen om "de criminele daden en het gebruik van echte kogels door de minister van Binnenlandse Zaken tegen pacifistische manifestanten" te veroordelen.

Tijdens confrontaties tussen de aanhangers van Mursi en de politie vielen zaterdag 72 doden. Beide kampen beschuldigen elkaar ervan voor het geweld verantwoordelijk te zijn.

De manifestanten beschuldigden de veiligheidstroepen ervan met echte kogels te hebben geschoten, terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken volhoudt enkel traangas te hebben gebruikt.