Bank legt beslag op verkeerde huis

Toen Katie Barnett uit McArthur, Ohio (VS), onlangs van een twee weken durende vakantie terug thuiskwam, stond ze plots voor een gesloten deur. De sloten waren immers veranderd. Bovendien merkte ze dat een deel van de inboedel verdwenen of vernield was. Een plaatselijke bank bleek beslag gelegd te hebben op de bezittingen van Barnett, maar moest al snel toegeven dat ze zich van huis vergist hadden.

Volgens nieuwswebsite WBNS-10TV zou de "repoman", de man die de bank gestuurd had naar het huis om de inbeslagname te regelen, zich van huis vergist hebben door de verkeerde aanwijzingen van zijn auto-gps. Terwijl hij eigenlijk bij huisnummer 509 had moeten aanbellen, kwam hij bij huisnummer 514 terecht. Het huis van Barnett dus.

De vrouw maakte intussen een lijst van alles wat of verdwenen of vernield was en kwam tot een bedrag van 18.000 dollar (13.500 euro). Maar dat weigert de bank nu te betalen. "Maar ik heb hen niet gevraagd om mijn huis binnen te dringen. Zij hebben allerlei zaken meegenomen en die wil ik terug", aldus Barnett (zie kleine foto).

"Ik ben erg boos. Mochten ze zich willen excuseren en de schade vergoeden, dan zou ik er nog mee kunnen leven. Maar nu doen ze vanuit de hoogte. Ze doen juist alsof ik hen nu financieel in de luren wil leggen."

Bank-CEO Anthony Thorne aan The Houston Chronicle: "We willen haar op een eerlijke manier vergoeden voor de schade. Maar wat zij vraagt komt niet overeen met hetgeen door de bankbedienden weggehaald is." Betalingsachterstanden van de eigenaar van huisnummer 509 waren de reden voor de inbeslagname.

lees ook